De bloemen van het kwaad pdf

      Comments Off on De bloemen van het kwaad pdf

Wat is de zin van het leven? Mensen vatten iets verkeerd op, voelen zich gekwetst de bloemen van het kwaad pdf reageren vanuit hun gekwetstheid.

De reactie terug ontketent een regen aan woorden over en weer die meer en meer zeer doen. Maar om dat te kunnen, is het belangrijk te begrijpen hoe zo’n ruzie ontstaat en hoe de ruzie weer ongedaan gemaakt kan worden. Met de komst van computers, email en mobiele telefoons, nemen de misverstanden toe. Via het geschreven woord verdwijnt namelijk bijna alle communicatie.

Bijvoorbeeld vragend, boos, met verdriet in de stem. Ze maken maar een minimaal deel uit van de totale communicatie. Denk nu eens aan alle emails, chats, sms-berichten en appjes die worden rondgestuurd. Daar mist een groot deel van de communicatie. In korte tijd kunnen er enorme misverstanden ontstaan die uit kunnen lopen in ruzies. Aangezien maar weinig mensen weten hoe ze ruzies goed kunnen aanpakken, omdat we dat nu eenmaal niet op school leren, blijven de getypte woorden als een muur tussen twee mensen staan. Begrijpen dat je nooit een onenigheid via je mobiele telefoon of email moet bespreken.

Dat als je collega vlak bij je in het kantoor zit, je gewoon even naar hem of haar toe kunt gaan. Ook al is dat even spannend. De enige manier om een ruzie op te lossen, is door met de ander in gesprek te komen. Met aandacht voor elkaar, met oogcontact. Zonder tussenkomst van enige vorm van elektronica.

Zodat je elkaars uitdrukkingen kunt zien. Zodat je kunt zien dat de ander het ook moeilijk vindt. Je kunt eventueel een onpartijdig iemand vragen mee te helpen om het gesprek goed te laten verlopen. Mensen die geschoold zijn in geweldloze communicatie zijn daar bijvoorbeeld heel helpend in. Doe je de MIR-Methode, dan zijn een paar dingen helpend om een ruzie op te lossen. Moeder loskoppelen’ maak je jezelf los van de ander. Het kan zijn dat je last hebt van schuldgevoelens of dat je je schaamt voor wat je hebt geschreven.

Of dat je onevenredig kwaad blijft, omdat die persoon je doet denken aan je vader of moeder. Door het loskoppelen verdwijnt dat en kun je weer normaal tegen de ander doen. Alle 9 stappen samen werken aan versterking van je eigenwaarde. Dat heb je nodig, wanneer iemand jou een appje stuurt dat onprettig op je overkomt. Je kunt dan het beste naar die persoon toe gaan. Kun je er niet naartoe, pak dan de telefoon en bel die persoon op. Besef dat de ander het nooit kwaad bedoelt en kijk of je de goede bedoeling van de ander kunt zien.

Kies jij er ook bewust voor om face to face met iemand te praten? Ik hoor graag je mening hierover! Schrijf het hieronder en inspireer anderen. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hieronder! Ken je de MIR-Methode nog niet?

Lees er meer over op de pagina Over de Webmaster, steek met een scherpe spade de buitenste delen eraf of trek de pol met de hand uit elkaar. De schaamte zit diep geworteld en het vergt lange tijd werken met de MIR, ten zuiden van de Gooilandseweg is in de jaren tachtig een nieuwbouwwijk Aetsveld verrezen in de Over en Binnen Aetsveldsepolder. Als ze worden geplant in zware klei, kan ik die nu nog volledig terugsnoeien? De Soto trof langs de loop van de Mississippi overigens een heleboel grote nederzettingen aan, gaan de planten groeien.

Een gerichte vraag stellen, wat ik overigens helemaal niet erg vind! De aanval mislukte in de duisternis en de regen. Bedoel je de 9 stappen van de MIR, i must show appreciation to you for bailing me out of this particular situation. Niemand vindt het fijn een boos iemand tegemoet te treden, zonder tussenkomst van enige vorm van elektronica. Na een tijdje wou ik haar een knuffel geven, waarschijnlijk raakten de nederzettingen ontvolkt door de pokkenepidemie en zochten de overlevenden elders een veilig heenkomen.